Cher ka filluar procedurat ligjore për të fituar kujdestarinë e pasurisë së djalit të saj Elijah Blue Allman për shkak të shqetësimeve në lidhje me luftën e tij me varësinë.

Dokumentet ligjore të marra nga Page Six zbulojnë kërkesën e saj për t’u bërë kujdestare e vetme, duke përmendur shqetësimet për paaftësinë e Elijas për t’u kujdesur për veten ose për të menaxhuar financat e tij për shkak të përdorimit të drogës.

Në dokumentet e depozituara, këngëtarja 77-vjeçare shprehet se djali i saj po përballet me probleme të shëndetit mendor dhe fizik, të cilat e pengojnë të formulojë apo shprehë preferenca. Përveç kësaj, ajo shpreh shqetësimin e saj se çdo para që i jepet djalit të saj 47-vjeçar do të shpenzohet për drogë, duke e lënë atë pa burime për të mbajtur veten dhe duke vënë në rrezik jetën e tij. Cher vëren se të ardhurat vjetore të Elijah janë 120,000 dollarë dhe ai gjithashtu merr para nga një besim i lënë nga babai i tij i ndjerë, Gregg Allman.

Një datë e plotë e gjykatës së paraburgimit është caktuar për 6 mars 2024.

Kjo dosje pason një incident, të raportuar nga “The Blast” dhe të detajuar nga “Page Six”, ku Cher organizoi që njerëzit të ndërhynin dhe të ndihmonin Elijah-n të përballej me varësinë e tij nga droga. Ndërhyrja erdhi gjatë një kohe kur djali i saj po përpiqej të pajtohej me gruan e tij të larguar, Marieangela King, në një hotel në Nju Jork në vitin 2022. Raportet tregojnë gjithashtu për marrëveshjet e mëparshme të jetesës së Elijas me King, pa energji elektrike në shtëpinë e tyre në Beverly Hills, përpara Cher. organizoi që ai të pranohej në rehabilitim.

Një mik i këngëtarit e përshkroi Elijan si një person zemërmirë, me një sens të madh humori dhe talent muzikor, duke pranuar edhe vështirësitë e tij personale. Vetë Elijah ka pranuar më parë se kishte luftuar me përdorimin e drogës dhe varësinë, duke përfshirë një periudhë përdorimi të qetësuesve, heroinës dhe pirjes së rëndë.