Kina ka ndaluar përdorimin e iPhone për zyrtarët e qeverisë qendrore, raporton ‘The Wall Street Journal’.

WSJ raporton se menaxherët kanë njoftuar stafin për ndalimin përmes grupeve të bisedave ose takimeve.

Një burim që merret rregullisht me agjencitë e qeverisë qendrore kineze tha për mediat se zyrtarët kinezë kishin ndjekur tashmë një rregull të pashkruar të shmangies së iPhone-ve për muaj të tërë, pavarësisht mungesës së një politike formale. Burimi kërkoi të mos përmendet për shkak të ndjeshmërisë së temës.

CEO i Apple Tim Cook bëri një vizitë të profilit të lartë në vend në mars. Kina është një treg dhe qendër e rëndësishme prodhuese për kompaninë, duke zënë rreth 19% të të ardhurave të saj të përgjithshme.

Ndalimi i iPhone për zyrtarët qeveritarë mund të jetë hakmarrje për lëvizje të ngjashme të bëra nga SHBA kundër teknologjisë kineze dhe mund të ketë një efekt ftohës për Apple dhe markat e tjera të mëdha të huaja me një prani të vendosur në Kinë.