Presidenti i SHBA Joe Biden po bëhet gjithnjë e “më i irrituar” në prapaskenë me liderin izraelit Benjamin Netanyahu, duke u thënë këshilltarëve të tij se kryeministri po injoron këshillat e tij dhe po pengon përpjekjet për të lehtësuar krizën humanitare në Gaza, sipas CNN.

Deri më tani, Biden nuk ka kritikuar drejtpërdrejt Netanyahun në publik, por ai është bërë gjithnjë e më kritik ndaj taktikave të Izraelit.

Në mënyrë private, Biden ka qenë më i gatshëm të ofrojë mendime të pazbardhura për Netanyahun, duke përfshirë acarimin e tij të thellë që Netanyahu nuk i ka ndjekur rekomandimet amerikane për të deintensifikuar taktikat ushtarake në Gaza.

Tensioni midis administratës Biden dhe qeverisë së Netanyahut është intensifikuar vetëm ditët e fundit lidhur me përgatitjet e Izraelit për një ofensivë tokësore në Rafah, ku mijëra palestinezë kanë ikur gjatë rrjedhës së luftës.