Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të martën më 2 korrik vendimarrjen për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyrat e gjyqtarëve të Korçës, Ariola Kristo.

Kristo u shkarkua nga detyra më 8 shtator 2021 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për problemet në kriteret e pasurisë.

Ndërkohë, u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurave dhe për profesionalizmin e konkluduar se ka arritur nivele të kualifikuara.

Vendimi për lënien në fuqi të shkarkimit të Kristos, u mor në Kolegj në mënyrë unanime nga trupi gjykues isuar Rezarta Schuetz, me relatore kryetare Natasha Mulajn dhe anëtarët Sokol Çomo, Albana Shtylla dhe Ina Rama, pasi vijon në dhomën e këshillimit të ankimit të subjektit.

Vendmarrja e Kolegjit është përfundimtare dhe ka efekt të menjëhershëm.

Ariola Kristo përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2003 dhe u emërua presidenti në Gjykatën e Korçës, ku punoi gati dy dekadash deri në momentin e shkarkimit nga detyrat.