Kryetari i Komisionit për Punë të Jashtme të Bundestagut gjerman, Michael Roth, ka thënë se presidenti serb Aleksandër Vuçiç nuk është më një partner i besueshëm dhe se në Bashkimin Europian nuk ka vend për shërbëtorët e Putinit.

Roth i ka bërë këtë deklarata në një intervistë gazetën “Nova”, ku dhe komentoi zgjedhjet e 17 dhjetorit në Serbi.

“Vëzhguesit ndërkombëtarë në këto zgjedhje raportuan për blerjen e votave dhe përdorimin e votuesve fantazmë në favor të SNS-së në pushtet. Këto janë metoda nga mjetet e një sundimtari autokratik, jo të një presidenti që është i përkushtuar ndaj demokracisë dhe shtetit të së drejtës dhe dëshiron ta udhëheqë vendin e tij në BE”, tha Roth.