Gjatë zierjes, veza ngurtësohet. Kjo për shkak të ndryshimit që pësojnë proteinat që përmbahen në vezë me rritjen e temperaturës. Ky ndryshim quhet denatyrim dhe ndryshon strukturën e tyre.
Së bashku me këtë ndryshim, squfuri që përmbajnë proteinat kombinohet me hidrogjenin, duke krijuar gazin e njohur të sulfurit të hidrogjenit me erë të mirë, karakteristikë e vezëve të prishura. Kjo është ajo që shkakton ngjyrën e gjelbër të vezës së zier.
A do të thotë e gjithë kjo se nëse shohim jeshile në vezën tonë të zier, ndoshta duhet ta hedhim atë?
Për shkak se sasia e sulfurit të hidrogjenit që çlirohet në vezë është aq e vogël sa që nuk paraqet asnjë rrezik për shëndetin. Përveç kësaj, e verdha e vezës përmban hekur, i cili lëshon fosvitinë gjatë zierjes, prania e së cilës është një arsye shtesë për këtë ngjyrë të gjelbër. Në fakt, shpesh do të shihni që diçka e ngjashme të ndodhë me vezët e skuqura kur përdorni një tigan hekuri.
Pra, ngjyra e gjelbër që gjendet në vezët e ziera nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësohemi. Në fakt, shija që merr veza në këtë pikë është shumë e shijshme dhe mund ta shijojmë pa asnjë frikë e faj.