Disa ditë më parë  forcat e IDF zbuluan  një tunel sekret që të çonte në dhoma të ndryshme nën kompleksin spitalor.

Ministria e shëndetësisë e Gazës e drejtuar nga Hamasi thotë se njësia e dializës në spitalin Al Shifa është rihapur dhe po pranon pacientë. Në një deklaratë të shkurtër, ministria u bëri thirrje pacientëve që të vazhdojnë trajtimin e tyre.

Kujtohet se trupat izraelite bastisën Al Shifa, duke rezultuar në evakuimin e mijëra pacientëve. Në fakt, spitali kishte shteruar të gjitha furnizimet që kishte në ushqim dhe ujë dhe kishte edhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Vihet re se Izraeli pohon se Hamasi po e përdorte spitalin për qëllime ushtarake. Disa ditë më parë forcat e IDF zbuluan një tunel të fshehtë që të çonte në dhoma të ndryshme nën kompleksin spitalor, së bashku me prova të tjera, përfshirë armë, që tregojnë praninë e grupit terrorist atje.