Rreth 200,000 fëmijë ukrainas janë të zhdukur për shkak të pushtimit të plotë të Rusisë, sipas presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky.

“Vetëm imagjinoni, ne nuk e dimë se ku janë 200,000 fëmijë tani. Disa prej tyre janë deportuar, disa janë në territoret e pushtuara dhe ne nuk e dimë se kush është gjallë,” tha Zelensky gjatë një konference për shtyp në Sofje, Bullgari.

Moska është akuzuar për transferimin me forcë dhe të paligjshme të fëmijëve ukrainas nga territoret e pushtuara në Rusi. Në mars, Gjykata Penale Ndërkombëtare lëshoi urdhra arresti kundër Presidentit rus Vladimir Putin dhe Komisioneres së tij për të Drejtat e Fëmijëve Maria Lvova Belova për përgjegjësinë e tyre në deportimet e supozuara të detyruara.