Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka shprehur mbështetjen e tij për Ukrainën nëpërmjet një postimi në rrjete sociale, ndërkohë që Ukraina ka shënuar sot dy-vjetorin e përballjes me agresionin rus.

“Kanë kaluar 2 vjet që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia, i cili ka rezultuar në mbi 6 milionë refugjatë ukrainas jashtë vendit, mijëra vdekje civile dhe shkatërrim shkatërrues të shtëpive, jetëve dhe mjeteve të jetesës. Kërcënimi autoritar për sigurinë evropiane nuk mund të ishte më i mprehtë.

Përballë agresionit brutal, populli ukrainas i ka rezistuar me sukses përpjekjes së Rusisë për të kapur dhe pushtuar Kievin. Ushtarët e tyre vazhdojnë luftën e një populli të tërë – aq të guximshëm dhe të vendosur si kurrë më parë. I përshëndesim dhe premtojmë mbështetjen tonë të palëkundur, derisa fitorja të jetë e tyre,’- shkruan ai në platformën X.