Greqia do të vazhdojë mbylljen e përgjithshme edhe në ditët e ardhshme.

Sipas zëdhënësit të qeverisë, deri më 7 janar do të jenë të mbyllura shkollat, restorantet, teatrot dhe kinematë, gjykatat, veprimtaritë sportive përveç atyre që janë miratuar sipas rregullave, qendrat turistike dimërore.

Gjithashtu do të ndalohet lëvizja e qytetarëve nga një prefekturë në tjetrën.

Sa u përket liturgjive fetare në kisha, hapjes së floktoreve apo të dyqaneve të biznesit të vogël do të analizohen të dhënat epidemiologjike në ditët e ardhshme.

Gjithashtu kush vjen nga jashtë Greqisë do të duhet të hyjë në karantinë 10 ditë ndërsa do të kryeje domosdoshmërisht rapid test.