Rukola është një fabrikë me vlera ushqyese fantastike falë pranisë së kripërave minerale duke përfshirë magnezin, kalciumin, kaliumin dhe hekurin dhe përmban vitamina si A B dhe C. Ndër përfitimet e saj të panumërta ne përmendim pastrimin nga toksinat, si një antioksidant i fortë dhe për këtë arsye i dobishëm për parandalimin e kancerit.
Prandaj rekomandohet që të konsumoni këtë fabrikë vitaminash edhe sepse përmban shumë pak kalori. Ajo rekomandohet për dietat dhe nëse përgatitni një infuzion me gjethet e saj ju merrni një qetësues të shkëlqyer.
Përfitimet e rukolas
Promovon tretjen dhe mbron stomakun.
Ndihmon zorrët: në sajë të vlerave ushqyese të saj, ajo shmang formimin e gazrave në zorrë.
Antitumor: në mesin e prfitimeve të tjera shrben edhe në parandalimin e kancerit, karoteni beta që gjendet brenda saj ndihmon në parandalimin e llojeve të ndryshme të tumoreve të tilla si: fshikëza, prostata, stomaku dhe zorrës së trashë.
Pastrimi nga toksinat: ka veti diuretike të rukolas që ndihmojnë në eliminimin e toksinave dhe lëngjeve që janë tepër në trupin tonë.
Stimulon metabolizmin dhe lufton aneminë në sajë të vitaminës B.
Ndihmon për të humbur peshë: pasi përmban shumë pak kalori.
Forcon kockat: cilësia e mirë e vitaminës C ndihmon për të forcuar kockat, gjithashtu dhe sistemin imunitar.