Nëse vendosni ushqimet e gabuara në mikrovalë mund të sëmureni, pasi ekspozoheni ndaj kimikateve të dëmshme. Ndiqni këto këshilla për të shmangur gabimet e rrezikshme në mikrovalë:

Vezët e ziera: Nëse përpiqeni të ngrohni vezët e ziera në mikrovalë do të ndodhë një rrëmujë e madhe ose do të digjni gishtat! Ngrohja e shpejtë nga mikrovala krijon shumë avull në vezë dhe ajo plas. Do të jetë dhe e vështirë për të pastruar mikrovalën më pas.

Mishi: Nuk duhet shkrirë në mikrovalë kur e nxirrni nga frigoriferi. Mund të çojë në shpërndarje të pabarabartë të nxehtësisë, e cila mund të lejojë që bakteret të rriten. Sipas ekspertëve të sigurisë ushqimore në Departamentin e Shkencave Ushqimore të Universitetit Shtetëror të Pensilvanisë, mënyra më e sigurt për të shkrirë mishin është ta lini gjatë natës.

Qumështi i gjirit: Jo vetëm që qumështi i gjirit në mikrovalë e ngroh atë në mënyrë të pabarabartë, gjë që mund të krijojë pika të nxehta të nxehta për bebet tuaja. Studime të tjera kanë zbuluar se kjo metodë e ngrohjes mund të shkatërrojë disa proteina imunitare që gjenden në qumështin e gjirit.

Uji: Kur uji tejnxehet, ai nuk është në të vërtetë i zier, kështu që ka shumë të ngjarë që sapo të shtoni diçka në të, si një çaj, kjo do të shkaktojë një shpërthim në rritje.