Miliarderi Clive Palmer po përgatitet të ndërtojë një kopje të saktë të ‘Titanic’.

Ai dha një deklaratë për shtyp ku tha se kompania e tij, Blue Star Line, do të ndërtonte “anijen e dashurisë, stilit dhe luksit të fundit“. Palmer pranoi se nuk ka arritur ende një marrëveshje me një kantier detar.

Palmer për herë të parë njoftoi planet për ‘Titanic II’ në 2012. Puna në ‘Titanic II’ u pezullua në 2015 pas një mosmarrëveshjeje pagese midis një prej kompanive të Palmer dhe kinezëve të kompanisë Citic. Miliarderi u kthye në vitin 2018 duke premtuar se linja e re oqeanike do të lundronte në vitin 2022. Sot ai fajësoi pandeminë Covid-19 për vonesat dhe argumentoi se njerëzit duhet ta besojnë atë këtë herë. “Unë kam më shumë para tani.”-tha ai.

Biznesmeni tha se ishte i bindur se do të gjente një kantier detar në kohë për ndërtimin e linjës 56,000 tonë që do të nisë në fillim të vitit të ardhshëm, ndërsa ‘Titanic II’, i cili do të ndjekë udhëtimin e origjinalit nga Southampton në Nju Jork, niset në 1912, planifikuar për në qershor 2027.

Sakaq, Palmer deklaroi se deri në qershorin e ardhshëm do të përfundojnë tenderët për ndërtimin e anijes dhe nënshkrimet në kontratat përkatëse do të bien brenda dhjetorit. Kostoja e vlerësuar e ndërtimit të kopjes së Titanikut do të variojë nga gjysmë miliardë deri në një miliard dollarë dhe ndër kompanitë që mbështesin projektin ishte Deltamarin, me qendër në Finlandë.

Rikujtojmë, se dera e filmit legjendar ‘Titanik’ do të dalë në ankand në Shtetet e Bashkuara. Kjo është pikërisht dera në të cilën “Rose” (Kate Winslet) u shpëtua pasi anija u mbyt. Dimensionet e derës janë 2.44 metra e gjatë dhe 1.04 metra e gjerë. Çmimi minimal është 40,000 dollarë. Ankandi do të mbahet nga data 20 deri më 24 mars.