Ministria e shëndetësisë e Gazës e udhëhequr nga Hamasi pretendon se rreth 18,000 palestinezë janë vrarë që nga shpërthimi i luftës Izrael-Hamas pas sulmeve të 7 tetorit.

Kjo është më shumë nga 17,700 që raportoi, pasi regjistroi 297 vdekje dhe më shumë se 550 të plagosur në 24 orët e fundit.

Ministria tha se gjithsej 49,500 ishin plagosur që nga fillimi i luftës, pas vazhdimit të sulmeve ajrore izraelite dhe operacioneve tokësore të Forcave të Mbrojtjes të Izraelit brenda enklavës.

Numrat nuk janë verifikuar në mënyrë të pavarur dhe zyrtarët izraelitë kanë thënë vazhdimisht se besojnë se kjo shifër është shumë më e ulët, duke pretenduar se Hamasi po i fryn vlerësimet e ministrisë.