Për përfundimit të mbledhjes së Këshillit të Ministrave, ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu bëri me dije se në këtë mbledhje projektligjin për kanabisin për përdorim mjekësor.

Gjithashtu ministrja Manastirliu tha se do të ngrihet Agjencia kombëtare për kontrollin e kanabisit.

“Ka miratuar projektligjin për kanabisin, për qëllime mjekësore dhe industriale. Nga këshillimi kombëtar ku 61% e qytetarëve u shprehën pro, ka filluar puna nga disa ministri. Ky projektligj përcakton kuadrin rregullator për mënyrën pse si do iniciohet procesi. Qëllimi është rregullimi dhe granatimi i procesit të kontrollit dhe mbikëqyrjes së prodhimin, përpunimit”, tha ndër të tjera Manastirliu.