Kompania që qëndron pas misionit të fundit të Amerikës për zbarkimin në Hënë, por lufton për të shpëtuar projektin.

Astrobotic me bazë në Pittsburgh thotë se anija e saj kozmike Peregrine ka hasur probleme në sistemin zhytës, i cili nëse nuk rregullohet, do parandalojë uljen në hënë.

Aeroplani 1.2 ton, u lëshua në orët e para të mëngjesit të sotëm (8 janar) nga Kepi Canaveral, Florida.

Ky është aeroplani i parë hënor i SHBA-së në më shumë se 50 vjet që u lëshua me raketa drejt Hënës të hënën, duke nisur kompanitë private në një garë hapësinore për të bërë dërgesa për NASA-n dhe klientët e tjerë.

Landeri i Astrobotic Technology kapi një xhiro me një raketë krejt të re, Vulcan i United Launch Alliance. Vulkani kaloi nëpër qiellin e Floridës para agimit, duke e vendosur anijen kozmike në një rrugë rrethrrotullimi drejt Hënës që duhet të kulmojë me një tentativë për ulje më 23 shkurt.