Është një procedurë normale higjienike për të pastruar veshët një herë në disa ditë.

Sidoqoftë, jo të gjithë e dimë që dylli i veshit ka një funksion mbrojtës dhe mund të tregojë gjendjen e shëndetit tonë.

Me ndihmën e këtij artikulli, mund të kontrolloni ngjyrën e dyllit tuaj të veshit dhe të kuptoni se çfarë tregon.

Nëse dylli i veshit tuaj është gri pa ndonjë simptomë tjetër, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Ndoshta është vetëm pluhur nga ajri i ndotur.

Dylli me gjurmë gjaku:

Nëse vëreni gjurmë gjaku kur pastroni veshët, kjo mund të tregojë që daullja e veshit tuaj është e shpuar. Në këtë rast, veshët tuaj mund të preken nga infeksionet, të cilat mund të çojnë në përkeqësimin e dëgjimit tuaj. Kjo është arsyeja pse ia vlen të vizitoni një mjek.

Dylli me aromë të keqe:

Nëse vjen një erë e fortë e pakëndshme nga dylli i veshit tuaj, kjo mund të nënkuptojë një infeksion brenda veshit tuaj të mesëm. Përveç erës, ju gjithashtu mund të dëgjoni një zhurmë tek veshët tuaj herë pas here. Nëse i keni këto simptoma, ia vlen të vizitoni një mjek.

Dylli në formë likuide

Nëse qëndrueshmëria e dyllit të veshit tuaj ka ndryshuar kohët e fundit, kjo mund të tregojë fillimin e procesit të inflamacionit. Nëse është kështu, ia vlen të caktoni një takim me një specialist.