Për t’u përgatitur për takimin ndoshta më të pakëndshëm dhe të sikletshëm të sezonit të festave, ne po zbërthejmë gjashtë gjëra që duhet të mbani parasysh kur hasni një ish.

1. Mbani mend arsyen pse u ndatë

Të shohësh ish-in tënd mund të ngjallë një mori emocionesh, të mira dhe të këqija, kështu që është e lehtë të shpërqendrohesh nga ajo që ndjen kur i sheh. Por duhet të mbani mend një gjë: arsyen që nuk jeni më bashkë. Nëse ju e ndërpretë atë, ose ishte një vendim i ndërsjellë për të ecur në rrugë të ndara, duke kujtuar arsyen e ndarjes suaj edhe pse mund të jetë e pakëndshme duke pasur parasysh rrethanat do t’ju ndihmojë të mos kapeni nga zhgënjimet e vjetra ose situatat që mos mbani më peshë.

2. Jini të butë me veten nëse nuk e keni tejkaluar

Pavarësisht nëse i doni akoma, jeni akoma i zemëruar me ta, ose jeni diku në mes dhe nuk e keni mbaruar ende ndarjen, është në rregull. Nuk është e lehtë të largohesh nga dikush të cilit i kushton zemra dhe kërkon kohë, dhe ta shohësh atë nuk e bën më të lehtë. Nëse zemra juaj dridhet kur i shihni dhe e gjeni veten në panik, merrni frymë thellë dhe jepini vetes pak hir. Pavarësisht se sa kohë ka kaluar që kur i keni parë, është krejtësisht e natyrshme të ndiheni të shqetësuar dhe emocional.

3. Kujtojini vetes gjërat e mira që kanë ndodhur që nga ndarja

Ndarjet janë të neveritshme. Na besoni, e kuptojmë. Por gjithmonë ka të mira që vijnë prej saj. Në vend që të kaloni në kujtimet që keni pasur me ta, mendoni për gjithçka që ka ndodhur që kur jeni ndarë. Ndoshta sapo më në fund pushuat së qari në divan me mikeshën tuaj, në fakt keni marrë një hobi të ri që e doni ose i keni kushtuar më shumë kohë karrierës tuaj dhe keni marrë një promovim vrasës. Ja se si e shohim atë: Ju mund të zhyteni në kujtimet tuaja ose mund ta festoni jetën tuaj ashtu siç është tani.

4. Nuk keni nevojë t’u bëni përshtypje

OK, e di që dëshironi të dukeni mirë nëse do ta takoni ish-in tuaj, por çështja nuk është të vishni diçka që do t’i jepte atyre sy të shkëlqyeshëm është të ndiheni mirë dhe të sigurt nëse i takoni. Dhe kjo shkon përtej asaj që keni veshur. Edhe pse është e natyrshme të dëshironi që ata të mendojnë se ju jeni mirë dhe dukeni mirë, realiteti është se nuk ka më rëndësi se çfarë mendojnë ata për ju. Pra, mos dilni nga rruga juaj për t’u shfaqur si vajza më e lezetshme, më e keqe në qytetin tuaj dhe mendoni se çfarë të vishni dhe çfarë të bëni nëse hasni në ish-in tuaj njerëzit që kanë rëndësi në jetën tuaj tani e dinë që ju janë. Po mendimi i ish-it tuaj? Kujt i intereson.

5. Ndërveprimet duhet të lihen të shkurtra dhe të ëmbla, ose aspak

Paralajmërim spoiler: Në fakt nuk keni pse të flisni me ta nëse nuk dëshironi kur i shihni. Megjithatë, ne nuk rekomandojmë të silleni sikur nuk i keni parë kur të gjithë (përfshirë ata) e dinë që e keni parë. Të dërgosh një buzëqeshje dhe të tundësh rrugën e tyre është një mënyrë e mjaftueshme dhe e sjellshme për t’i pranuar dhe për të mos e bërë të çuditshme. Nëse dëshironi të flisni me ta ose ata fillojnë një bisedë, mbajeni atë të shkurtër dhe të ëmbël. Çdo gjë përtej kësaj mund të sjellë ndjenja të vjetra, zhgënjime ose mosmarrëveshje, dhe kjo është një mënyrë e sigurt për të penguar pushimet tuaja.

6. Ajo që po ndodh në jetën e tyre nuk është punë juaj

E ashpër, e di. Por kjo shkon në të dyja drejtimet. Meqenëse nuk jeni më të përfshirë në jetën e përditshme të njëri-tjetrit, nuk i keni borxh njëri-tjetrit asnjë informacion. Kjo përfshin: nëse ata janë në takim, si është familja e tyre, çfarë po bëjnë ndërsa janë në qytet, nëse ende punojnë në të njëjtin vend, si është qeni i tyre e kuptoni. Këto detaje në lidhje me jetën e tyre, ose jetën tuaj, që zakonisht do t’i dinit për njëri-tjetrin kur takoheshit, nuk janë më asnjë nga bizneset tuaja. Kjo nuk do të thotë që nuk mund të flisni për gjëra personale nëse ndiheni rehat duke e bërë këtë, por thjesht dijeni se nuk keni pse ta bëni këtë.