Sipas asaj që shkruajnë mediat kineze, ndeshja midis ekipeve të femrave nga universitetet e Fuzhou dhe Xhimei u anulua në një njoftim të shkurtër gjatë fundjavës.

Arsyeja: Flokë të ngjyrosur!

Të dyja ekipet tashmë ishin paralajmëruar para ndeshjes që të mos shfaqeshin me flokë të lyer. Disa lojtarë të Fuzhou nuk i përmbaheshin asaj, megjithatë, nuk mund të luanin. Ata patën mundësinë të lyejnë flokët, blenë bojë të zezë.

Problemi: Flokët e një lojtareje të Fuzhou nuk ishin mjaft të zeza edhe pasi u lyen.Ekipi nuk kishte mjaftueshëm lojtare me flokë të zinj, loja kaloi në favor të skuadrës së Xhimei e cila fitoi në tavolinë 3-0.

Pse flokët duhet të jenë të zeza? Sipas një dekreti mbarëkombëtar të Partisë Komuniste rreth presidentit Xhi Xhinping. Dikush dëshiron ta përdorë futbollin si një shembull model të barazisë absolute.