Yjet e Hollywood mblidhen sot në Los Angeles për natën më të madhe të filmit, atë të ndarjes së çmimeve Oscar për të 96-tin vit.

Më i preferuari për filmin më të mirë është Oppenheimer, i cili ka 13 nominime dhe mund të bëhet një nga fituesit më të mëdhenj të të gjitha kohërave.

Ylli i tij, Cillian Murphy është njeriu që mundet të marrë ccmimin për aktorin më të mirë – ndërsa Lily Gladstone mund të bëhet e para amerikane vendase që fiton aktoren më të mirë për “Killers of the Floëer Moon”.

Gjithashtu në garë për çmime janë edhe fimat Poor Things, Maestro, Anatomy of a Fall si dhe Barbie.

Shfaqja do të drejtohet nga komediani Jimmy Kimmel.

Më poshtë do të gjeni edhe listën e plotë të të nominuarve për çdo kategori:

Aktori më i mirë në rol parësor:

Bradley Cooper (Maestro)

Colman Domingo (Rustin)

Paul Giamatti (The Holdovers)

Cillian Murphy (Oppenheimer)

Jeffrey Wright (American Fiction)

Aktori më i mirë në rol dytësor:

Sterling K. Brown (American Fiction)

Robert De Niro (Killers of the Flower Moon)

Robert Downey Jr. (Oppenheimer)

Ryan Gosling (Barbie)

Mark Ruffalo (Poor Things)

Aktorja më e mirë në rolin kryesor:

Annette Bening (Nyad)

Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon)

Sandra Hüller (Anatomy of a Fall)

Carey Mulligan (Maestro)

Emma Stone (Poor Things)

Aktorja më e mirë në rolin dytësor:

Emily Blunt (Oppenheimer)

Danielle Brooks (The Color Purple)

America Ferrera (Barbie)

Jodie Foster (Nyad)

Da’vine Joy Randolph (The Holdovers)

Kostumografia më e mirë:

Barbie (Jacqueline Durran)

Killers of the Flower Moon (Jacqueline West)

Napoleon (David Crossman & Janty Yates)

Oppenheimer (Ellen Mirojnick)

Poor Things (Holly Waddington)

Filmi më i mirë i shkurtër i animuar:

Letter to a Pig

Ninety-Five Senses

Our Uniform

Pachyderme

War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko

Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër:

The After

Invincible

Knight of Fortune

Red, White and Blue

The Wonderful Story of Henry Sugar

Shkrimi më i mirë (Skenari i përshtatur):

American Fiction (Cord Jefferson)

Barbie (Noah Baumbach & Greta Gerwig)

Oppenheimer (Christopher Nolan)

Poor Things (Tony McNamara)

The Zone of Interest (Jonathan Glazer)

Shkrimi më i mirë (Skenari origjinal)

Anatomy of a Fall (Arthur Harari & Justine Triet)

The Holdovers (David Hemingson)

Maestro (Bradley Cooper & Josh Singer)

May December (Samy Burch & Alex Mechanik)

Past Lives (Celine Song)

Kënga më e mirë origjinale:

“The Fire Inside” (Flamin’ Hot)

“I’m Just Ken” (Barbie)

“It Never Went Away” (American Symphony)

“Wahzhazhe (A Song For My People)” (Killers of the Flower Moon)

“What Was I Made For?” (Barbie)

Filmi më i mirë dokumentar artistik

Bobi Wine: The People’s President

The Eternal Memory

Four Daughters

To Kill a Tiger

20 Days in Mariupol

Filmi më i mirë ndërkombëtar:

Io Capitano (Italy)

Perfect Days (Japan)

Society of the Snow (Spain)

The Teacher’s Lounge (Germany)

The Zone of Interest (United Kingdom)

Regjia më e mirë:

Jonathan Glazer (The Zone of Interest)

Yorgos Lanthimos (Poor Things)

Christopher Nolan (Oppenheimer)

Martin Scorsese (Killers of the Flower Moon)

Justine Triet (Anatomy of a Fall)