Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, do të vizitojë Kievin nesër, më 24 shkurt, me rastin e dyvjetorit të pushtimit rus të Ukrainës, tha një burim i Komisionit.

Më postimin e saj në “X”, Ursula von der Leyen thekson: Për dy vitet e fundit ne kemi ardhur në Kiev për të sjellë mbështetjen dhe solidaritetin evropian. Por ne nuk kemi sjellë frymën e Evropës, sepse ajo tashmë është atje. Evropa jeton në luftën e guximshme të këtij kombi për liri. Slava Ukraina”.