Komuniteti shkencor ka kohë që praktikisht njëzëri ka rënë dakord se është mirë për shëndetin tuaj që të konsumoni të paktën pesë porcione frutash dhe perimesh gjatë një dite.

Doza e duhur e fibrave, vitaminave dhe kripërave minerale është thelbësore për mirëqenien e përgjithshme të trupit tonë.

Ka sinjale specifike që trupi ynë na dërgon kur nuk po konsumojmë sasinë e duhur të perimeve të stinës ose frutave dhe perimeve në përgjithësi.

Mbrojtja imunitetit

Shumica e perimeve janë të pasura me vitaminë C (perime të kuqe dhe portokalli); mungesa e sasisë së duhur të kësaj vitamine çon në një ulje të mbrojtjes imune dhe një vështirësi më të madhe për trupin tonë për të luftuar sëmundjet e stinës.

Lodhja kronike

Perimet me gjethe jeshile (por edhe thjerrëzat, shpargu dhe fasulet) janë burim i vitaminave B dhe acidit folik. Mos konsumimi i mjaftueshëm mund të çojë në një ndjenjë lodhjeje jo të motivuar nga një përpjekje ose lodhje specifike

Përqendrimi i dobët

Luteina, një substancë bimore që gjendet në karotat, spinaqin, lakrat e Brukselit, çikoren e kuqe, bizelet, marulen, është e lidhur ngushtë me efikasitetin e kujtesës sonë dhe është gjithashtu një antioksidant i përfshirë në mbrojtjen e shikimit; Konsumimi i pakët i perimeve mund të çojë në një ndjenjë të përgjithshme konfuzioni mendor dhe përqendrim të dobët

Kapsllëku

Problemet kryesore me tretjen lindin nga marrja e dobët e perimeve. Fibrat dhe përqindja e lartë e ujit që përmban perimet janë aleatë të çmuar për rregullsinë e zorrëve tona. Një zorrë e dobët e hidratuar është e prirur për të vuajtur nga hemorroidet, kapsllëku dhe divertikuloza.

Shtimi në peshë

Nëse shtoni peshë pa ndryshuar në mënyrë drastike dietën tuaj, duhet të pyesni veten nëse po konsumoni sasinë e duhur të perimeve. Ka të ngjarë që të keni një dietë të pabalancuar ndaj karbohidrateve dhe yndyrave