TIRANË– Nikoll Lesi, kryetar i Lidhjes Demokristiane, njëherësh zv/ministër i Kulturës ka reaguar në lidhje me rezultat e censusit. 

Lesi reshtohet kundër vendimeve të PBDNJ dhe OMONIA-s, të cilët mbrojnë tezën që zensusi është provokim për minoritetin gresk. Sipas Lesit rënditja e shqitparëve me besim katoplik në vend të dytë është korrekt. 

“Censusi korrekt, katolikët në vend të dytë. Censusi tregon prirjen drejt Evropës të komuniteteve”, deklaroi Lesi në një prononcim për mediat. 

Sipas vetëdeklarimit mbi përkatësinë fetare në Censusin 2011, në territorin e Shqipërisë janë 56.70% myslimanë, 10.03% katolikë, 6.75% ortodoksë, 2.09 bektashinj, 0.14 ungjillorë. Ndërkohë që 5.49% janë vetëdeklaruar si besimtarë të pacilësuar dhe 2.5% ateistë.