Ka nisur pelegrinazhi i 13 të martave në Kishën e Shna Ndout në Laç.

Është një ritual i përvitshëm që nis në muajn mars dhe për 13 ditëve të martë deri më 13 qershor që është dhe ditë festive për tërë besimtarët dhe jo vetëm nga vendi ynë por dhe nga diaspora.
Pelegrinët në këtë ditë të shenjtë si e para në ritualin kalendarik besimtarët janë drejtuar këtij vendi të shenjtë për të gjetur ngrohtësi dhe luten për familjet e tyre.
Kisha e Shna Ndout në Laç është e njohur për mrekullitë e saj ndaj pelegrinët janë mjaft shpresëplot të ky vend i shenjtë, e cila daton që nga shekulli XIII.