Çdo marrëdhënie është unike, por një avokate që trajton shumë raste divorci ka vënë re një model të zakonshëm në martesat që përfundimisht nuk arrijnë të shpëtohen. Në një artikull të ri, Anna Krolikowska shkruan për tre gabimet më të zakonshme që bëjnë meshkujt që mund të jenë fatale për një marrëdhënie afatgjatë, veçanërisht kur kombinohen. Çfare janë këto:

1. Nuk i ndajnë në mënyrë të barabartë përgjegjësitë e shtëpisë: “Le të flasim për barrën shpirtërore që gratë mbajnë shpesh në një lidhje. Ai përfshin të gjitha ato përgjegjësi të padukshme si menaxhimi i orareve, organizimi i takimeve, vendosja për aktivitetet e fëmijëve dhe koordinimi i punëve të shtëpisë. Është shumë punë dhe kur burri nuk është i përfshirë në mënyrë aktive, kjo krijon një çekuilibër në marrëdhënie”.

2. Ata zgjedhin reagimin në vend të veprimit në marrëdhënie: “Mos prisni që t’ju kërkohet ndihmë. Merrni iniciativën për të identifikuar detyrat që duhen bërë dhe bëni ato pa u bërë presion nga dikush tjetër. Kjo tregon respekt dhe shqetësim për barrën shpirtërore të gruas suaj dhe një dëshirë të sinqertë për të ndarë përgjegjësitë tuaja”.

3. Ata nuk e shprehin vlerësimin e tyre – herët dhe shpesh: “Njihni kontributin e gruas suaj në jetën shtëpiake dhe familjare. Thuaj “faleminderit” për çdo punë që ai kryen. Tregoni mirënjohje për përpjekjet e saj. Janë veprimet e vogla të vlerësimit që mund të bëjnë një ndryshim të madh në martesën tuaj.”