Një histori e pabesueshme vjen nga Izraeli dhe roli kryesor i shkoi gjyshes 90-vjeçare Esther Cunio, e cila jeton në Nir Oz, Izrael. Në dokumentarin e quajtur “Voces del 7 de octubre – histori latine të mbijetesës”, ajo flet për sulmin e Hamasit në vendbanimin e saj, pas së cilës bëri një foto me rrëmbyesit e maskuar.

Më 7 tetor, disa anëtarë të Hamasit pushtuan komunitetin e saj dhe me atë rast vranë, rrëmbyen ose plagosën afërsisht një të katërtën e banorëve të vendit të përmendur, pas së cilës gjyshja 90-vjeçare u mor në pyetje për vendndodhjen e të afërmve të saj, por ajo e devijoi bisedën te futbolli.

“Unë jam një argjentinase si Messi”, tha Estera e lartpërmendur, e cila u kuptua nga kapësit e saj, të cilët janë dashamirës të edicioneve të magjistarit argjentinas, dhe bënë foto me të dhe u largua pa e lënduar.Tetë anëtarë të familjes së saj të gjerë u rrëmbyen në Gaza, nga të cilët gjashtë u liruan dhe dy prej tyre janë ende pengje.Historia e saj e plotë do të tregohet së bashku me histori të tjera të ngjashme të njerëzve që kanë pasur një fat të ngjashëm në një film që aktualisht është në prodhim.