Panxhari është një aleat natyral shumë i dobishëm për shëndetin e zemrës, falë përmbajtjes së tij të lartë me antioksidantë dhe nitrate natyrale. Këto nitrate shndërrohen në oksid nitrik në trup, i cili ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut, duke përmirësuar qarkullimin dhe rrjedhjen e gjakut, çka optimizon oksigjenimin e muskujve dhe përmirëson performancën fizike, veçanërisht gjatë aktiviteteve intensive.

Panxhari është i pasur me vitaminë C, një antioksidant që ndihmon në forcimin e mbrojtjes së trupit dhe prodhimin e kolagjenit. Po ashtu, përmban betalains, pigmente antioksidante që luftojnë dëmtimin qelizor të shkaktuar nga radikalet e lira, dhe ka veti anti-inflamatore që ndihmojnë në uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës.

Panxhari kontribuon gjithashtu në rritjen e niveleve të hemoglobinës dhe hematokritit falë përmbajtjes së hekurit dhe ferritinës. Lëngu i panxharit është gjithashtu i ngopur për shkak të fibrave, duke ndihmuar në kontrollin e peshës dhe uljen e urisë.

Megjithatë, duhet të kemi kujdes të mos konsumojmë tepër panxhar, pasi përmban oksalate që mund të kontribuojnë në formimin e gurëve në veshka. Po ashtu, indeksi i tij glicemik mund të ndikojë në nivelet e sheqerit në gjak.