Është fakt se të gjitha ushqimet kanë nevojë për vëmendje të veçantë për sa i përket ruajtjes dhe mirëmbajtjes së tyre, ndërkohë që ka kritere të ndryshme për secilin.

Kjo do të thotë gjithashtu se ato nuk mbahen për të njëjtën periudhë kohore në frigorifer pasi çdo ushqim mund të lihet për ditë të caktuara në mënyrë që më pas të jetë i përshtatshëm për konsum. Sigurisht, nuk duhet të tejkaloni kurrë datën e skadencës dhe të kontrolloni strukturën dhe aromën e ushqimit nëse keni ndonjë dyshim.

Pra, shikoni sa kohë ruhen pesë ushqime të njohura…

  1. Mishi i grirë: 2 ditë
  2. Djathë gjysmë i fortë (p.sh. çedër, kazeri): 6 muaj në frigorifer
  3. Kërpudhat: 1 javë në frigorifer
  4. Gjalpë: 2-3 muaj në frigorifer