Ushqimet e gatshme kanë pak ose aspak vlera ushqyese.
Ato kanë përmbajtje të lartë të yndyrave të ngopura, konservues, përmbajtje kripe dhe sheqer. Të gjithë këta përbërës kanë ndikimin të keq në shëndet.
Ushqimi i përpunuar është i pashëndetshëm
Ushqimet e përpunuara nuk përmbajnë lëndët ushqyese që të rinjtë kërkojnë në baza ditore. Në vend që të hanë ushqimet e duhura të gatuara në shtëpi, shumë njerëz mbështeten në këtë për shkak të mungesës së kohës për të gatuar. Por, kjo do të thotë që në thelb po hani kalori boshe.
Përmbajtja e yndyrës jo të shëndetshme është e lartë
Këto ushqime të përpunuara dhe të paketuara përmbajnë shumë yndyra të pashëndetshme, të cilat mund të çojnë në shumë probleme shëndetësore në të ardhmen. Prania e yndyrave të ngopura e bën ushqimin shumë të pashëndetshëm dhe të pasigurt për konsum.
Përmbajtja e tepërt e sheqerit
Ka një arsye pse jeni të varur nga sheqeri. Aktivizon sistemin e shpërblimit të trurit, duke e bërë trupin të dëshirojë më shumë.
Konservues të shtuar
Ushqimet që shiten gjysmë të gatuara dhe të gatshme për konsum, bëhen me jetëgjatësi të gjatë. Konservantët përdoren që ushqimi të qëndrojë i ngrënshëm për një periudhë më të gjatë kohore. Por, shtimi i këtyre agjentëve shtesë mund të ulë vlerën e ushqimit dhe gjithashtu mund të shkaktojë probleme në zemër dhe kancer.
Përmbajtja e tepërt e kripës
Ushqimet e gatshme përmbajnë gjithashtu shumë kripë në to. Shijet në këto ushqime humbasin gjatë transportit dhe e vetmja mënyrë që prodhuesit mund të ruajnë një pjesë të aromës është duke i shtuar kripë. Konsumimi i tepërt i kripës mund të shkaktojë gurë në veshka, presion të lartë të gjakut, osteoporozë dhe sëmundje të zemrës.