Si një formë e fermentuar e lakrës, lakra turshi i siguron trupit disa përfitime të mrekullueshme për shkak të vlerave ushqyese. Është e tejmbushur me probiotikë të cilët forcojnë sistemin imunitar dhe përmirësojnë tretjen. Vlerat ushqyese të lakrës turshi gjithashtu përfshijnë mbrojtjen e trupit nga alergjitë, luftojnë inflamacionin dhe i sigurojnë trupit antioksidantë të mjaftueshëm kundër kancerit.
Vlerat ushqyese të lakrës turshi:
1. Përmirëson tretjen
Ka shumë fibra dhe kjo është jetike për një tretje të shëndetshme. Ndalon kapsllëkun, përmirëson shëndetin e zorrëve dhe ndalon ngërçet. Ngrënia e rregullt e kësaj lakre parandalon shqertësimet e zorrëve dhe kancerin e barkut.
2. Ju jep shumë energji
Falë nivelit të lartë të hekurit, lakrat turshi sidomos ju japin shumë energji dhe qëndrueshmëri, nxisin qarkullimin e gjakut dhe përmirësojnë metabolizmin. Parandalojnë aneminë dhe luftojnë lodhjen dhe dhimbjen e kokës.
3. Përmirëson imunitetin
Lakra është e pasur me vitaminë C, e cila është perfekte për funksionimin e imunitetit. Nivele të tilla të larta të vitaminës C rigjenerojnë qelizat, bëjnë më shumë qeliza të bardha të gjakut dhe prodhojnë kolagjen.
4. Forcon kockat
Ky ushqim është i pasur me vitaminë K dhe kjo i bën kockat të forta. Po ashtu, prania e proteinave të shumta i mban kockat të mineralizuara në mënyrë të shëndetshme. Vitamina K gjithashtu parandalon osteoporozën.
5. Parandalon kancerin
Bazuar në studime të ndryshme, antioksiduesit që gjenden te lakra vrasin radikalet e lira që janë thelbësore për qelizat kancerogjene.