Dy shqiptarë janë kapur në flagrancë nga një oficer policie jashtë detyrës, duke u ngjitur në murin e një rezidence private, Allée Guillaume-Apollinaire, në Dijon të Francës. Ai ka lajmëruar kolegët e tij për këtë sjellje të dyshimtë.

Shqiptarët u arrestuan disa metra larg rrugës në rue des Mazières, në Fontaine-lès-Dijon. Policia u gjeti atyre pincë prerëse dhe bizhuteri nga disa vjedhje.

Të dyshuarit, dy shqiptarë në gjendje të parregullt, të moshës 37 dhe 32 vjeç, janë intervistuar për disa orë në mbajtje policore. Ata janë larguar nga komisariati me një thirrje në gjykatë dhe kanë detyrimin të largohen nga territori francez (OQTF).

Pas kësaj afere dhe shtimit të vjedhjeve gjatë javës së fundit, policia e Dijonit bën thirrje për vigjilencë. “Mbyllni të gjithë aksesin në shtëpinë tuaj në mënyrë të sigurt, ulni ose mbyllni grilat tuaja në mënyrë të sigurt në mënyrë që të mos e bëni më të lehtë për hajdutët,” shpjegon ajo. “Me afrimin e festave, shmangni shfaqjen e dhuratave tuaja shumë herët nën pemë ose në bodrumet tuaja”.