Më shumë protesta antiqeveritare u mbajtën të martën në Izrael, ku demonstruesit kërkuan largimin e kryeministrit Benjamin Netanyahu dhe lirimin e të gjithë pengjeve të mbetura në Gaza.

Mediat izraelite raportuan se disa mijëra njerëz u mblodhën para ndërtesës së parlamentit në Jerusalem, duke shënuar të tretin e valës katër-ditore të protestave. Ato janë protestat më të mëdha antiqeveritare që nga fillimi i luftës së Izraelit me Hamasin më 7 tetor.

Einav Zangauker, nëna e një pengu që mbahet në Gaza, kritikoi Netanyahun, duke thënë:

“Ti je një faraon që na solle plagën e të parëlindurve. Ti deshtove. Ju edukuat dhe ngritët Hamasin.
“E keni fajin që djali im Matani është në robëri dhe po torturohet atje. Ju keni bërë një fushatë kundër meje, kundër familjeve dhe kundër popullit të Izraelit. Mbështetësit tuaj na quajnë tradhtarë, ju jeni tradhtar. Ju tradhtuat popullin tuaj, votuesit tuaj, popullin e Izraelit”, tha ajo.
Imazhet nga Jeruzalemi treguan njerëz që mbanin shenja që akuzonin qeverinë izraelite për “braktisjen” e pengjeve si dhe “nxitje dhe nxitje” të luftës.