Situata me netët e trazirave në Francë pas vrasjes së 17-vjeçarit Nael nga një polic duket se po deskalohet gradualisht. Kostoja ekonomike në Paris dhe në qytetet e tjera të shënuar – për një javë – nga përplasjet e ashpra vlerësohet në rreth 1 miliard euro.

Por shoqëria franceze po numëron plagët e saj kronike të hapura, të cilat e kanë çuar atë në një krizë pothuajse të përhershme dhe shpërthime të zemëruara të të rinjve. Dhe presidenti i vendit, Emmanuel Macron, po kërkon një përgjigje për problemet themelore sociale dhe ekonomike të theksuara nga trazirat.

Qindra ndërtesa publike, biznese dhe automjete u dogjën ose u dëmtuan gjatë trazirave. Ministria e Brendshme numëroi probleme në 243 objekte publike, disa prej të cilave ishin në shkolla, kolegje dhe shkolla të mesme, por edhe në ndërtesa të tjera publike, si biblioteka e Marsejës.