A njohim të gjithë dikë që nuk i duron dot aromat e shtëpisë apo të makinave? Kjo sepse ka shumë njerëz që mund të kenë dhimbje koke të forta nga era e parfumeve të tilla.

Por pse ndodh kjo?

Shkencëtarët besojnë se ato mund të shkaktojnë që enët e gjakut të një personi të fryhen dhe zgjerohen dhe, nga ana tjetër, të stimulojnë sistemin nervor në tru të lidhur me dhimbjen e kokës.

Gjithashtu, një person mund të jetë alergjik ndaj një elementi kimik që krijon erën.

Në mënyrë të ngjashme, një person mund të ketë ndjeshmëri ndaj aromave që irritojnë shqisat, duke shkaktuar simptoma alergjike si fishkëllimë dhe dhimbje koke.

Disa ekspertë vlerësojnë se 30% e të gjithë njerëzve mund të jenë të ndjeshëm ndaj disa aromave.