Kur jemi të stresuar, trupi ynë ndihet i kërcënuar. Pra, ajo kalon në një mënyrë të njohur si “lufto ose ik”, një nga përgjigjet më instinktive ndaj rrezikut. Këtu na vjen në ndihmë një çokollatë. Por si mund të shpjegohet kjo?
“Dëshira për çokollatë konsiderohet si një reagim ndaj një situate stresuese, duke mbuluar nevojën për marrjen e energjisë”, shpjegon Dr. Nicky Keay, Endokrinologe dhe Ligjëruese Nderi Klinike në Mjekësi në University College London.
Kjo do të thotë se me aktivizimin e kortizolit , hormonit të stresit, trupi lidh energjinë nga sistemi imunitar, gjë që nxit dëshirën për sheqer.
“Me stresin rritet kortizoli, i cili shteron rezervat e energjisë, kështu që ndihemi sikur kemi nevojë për diçka të ëmbël për të rritur nivelet tona të energjisë”, shpjegon ajo.