Historianët duket se nuk janë të kënaqur me filmin e ri të Ridley Scott, “Napoleon”. Filmi biografik, ku luan Joaquin Phoenix si ushtari francez i kthyer në perandor, përfshin përshkrime të disa prej betejave më të famshme evropiane në histori.

“Nuk është një dokumentar, ne e dimë këtë! Por do të jetë një vepër e shkëlqyer arti,” tha Dan Snow, një historian dhe prezantues televiziv, në një video 5-minutëshe të TikTok.

Snow dhe Roberts janë dy nga disa historianë që kanë zgjedhur pjesët e filmit dhe kanë kritikuar interpretimin e lirshëm të Scott për jetën e perandorit francez.

Scott, në përgjigje, nuk ka kërkuar falje. I pyetur nga “New Yorker” për postimin e Snow-it në TikTok, regjisori i famshëm tha: “Snow nuk është i vetmi që mund të bëjë diçka të tillë: “Merr një jetë”.

Historianët kanë thënë se shumë skena në film nuk kanë ndodhur kurrë. Një skenë, e cila tregon Napoleonin duke gjuajtur në piramidat egjiptiane, ka shkaktuar zemërim të veçantë mes akademikëve.