Një grua u pendua për vendimin e saj për të dalë për të ngrënë në një restorant pasi u detyrua të paguante rreth 50,000 euro. Dhe e gjithë kjo pasi ka dashur të shpërndajë një foto të ushqimit të saj në rrjetet sociale.

Gruaja në fjalë, me mbiemrin Wang, shijoi një vakt në një restorant në Kunming të Kinës jugperëndimore. Më pas ajo vendosi të përdorte aplikacionin kinez WeChat për t’u treguar miqve dhe ndjekësve të saj se çfarë hante. Megjithatë, ajo kurrë nuk e kuptoi se çfarë tjetër dukej në foton e saj.

Kur erdhi koha për të paguar, kamerieri i dha asaj një faturë astronomike me vlerë 430,000 juanë (rreth 50,000 euro). Si është e mundur kjo? Epo, fotografia që ajo ngarkoi përfshinte kodin QR të tryezës së saj, të cilin ajo dhe shoqja e saj e kishin përdorur për të porositur vaktin e tyre.

Dhe kur njerëzit e tjerë kanë qasje në kodin QR të tryezës suaj, ata mund të shtojnë ushqime në porosinë tuaj.

Edhe pse fotografia u shpërnda vetëm me disa prej kontakteve të saj të përzgjedhur, disa njerëz dinak menduan se do të ishte qesharake të shtonin sasi masive ushqimore në llogarinë e saj.

Sipas The South China Morning Post, përdoruesit e djallëzuar të mediave sociale shtuan 2580 porosi kallamar, 1850 porosi supë rosë dhe 9990 racione pastë karkalecash.

Edhe pse gruaja e kuptoi shpejt gabimin e saj dhe e fshiu postimin në internet, restoranti ndryshoi sistemin e porositjes në mënyrë që një gabim i tillë të mos përsëritej.