Pothuajse çdo vajzë i kushton vëmendjen më të madhe kujdesit të duhur dhe të rregullt të lëkurës së fytyrës. Kremra, maska ​​dhe produkte të tjera na shërbejnë për ta mbajtur atë me shkëlqim, të shëndetshëm por, nëse bëjmë disa gabime të tjera në rutinën e përditshme të larjes së fytyrës, sado kohë dhe para të shpenzojmë për kujdesin e lëkurës, do të anulojmë të gjithë mundin.

Ndonjëherë mund të ndodhë që të jemi të bindur se dimë gjithçka për kujdesin e përditshëm dhe të plotë të lëkurës së fytyrës, por na rezulton se vazhdimisht gabojmë me disa gjëra banale, si pastrimi i fytyrës me peshqir.

Pse është problematike fshirja e fytyrës me peshqir?

Jocelyn Petroni, eksperte e lëkurës, theksoi se vetë peshqiri nuk është problem. Problemi është se e përdorim disa herë dhe nuk e hedhim menjëherë pas përdorimit të parë. Jocelyn theksoi se duhet të hedhim peshqirin e fytyrës pas çdo përdorimi, megjithëse kjo do të çonte në konsum të tepërt të detergjenteve, energjisë elektrike, ujit dhe gjithashtu do të ndikonte në pamjen dhe ngurtësimin e peshqirit.

Si rezultat, gjithnjë e më shumë gra po hedhin një peshqir për fytyrën, duke e lënë fytyrën të thahet natyrshëm ose duke përdorur peceta pambuku të disponueshme.

Sa herë që hedhim një peshqir të lagur, mbi të grumbullohen shumë kërpudha dhe baktere. Bëjmë një gabim edhe më të madh nëse e lëmë peshqirin të thahet në banjë, ku temperatura është më e ngrohtë për shkak të dushit.Ajri i ngrohtë dhe i lagësht ndikon në shumëzimin e mikrobe të ndryshme mund të ndikojë edhe në shfaqjen e rrudhave.

Peshqirët bëhen shumë më të ashpër me kalimin e kohës, gjë që mund të çojë në acarim të lëkurës, duke e bërë atë të ndjeshme ndaj rrudhave dhe infeksioneve.

Pasi që pas më shumë larje, materiali bëhet më i ashpër dhe më i ngurtë, mund të jetë një piling tepër agresiv për lëkurën tonë.