Qeni i Presidentit të SHBA Joe Biden u tregua veçanërisht problematik pasi, sipas dëshmive të reja që kanë dalë në dritë, ai kafshoi njerëzit e Shërbimit Sekret në të paktën 24 raste.

Shifrat nga Shërbimi Sekret, i cili ka për detyrë të mbrojë presidentin amerikan, tregojnë përmasat e kaosit të shkaktuar nga qeni gjerman.

Konkretisht, raportet flasin për 24 incidente të kafshimit nga tetori 2022 deri në korrik 2023 me anëtarë të Shërbimit Sekret të kafshuar në kyçin e dorës, krahun, bërrylin, belin, gjoksin, kofshën dhe shpatullën.

Dokumentet në fjalë nuk regjistrojnë domosdoshmërisht të gjitha incidentet që përfshijnë qenin, pasi ato përfshijnë vetëm Shërbimin Sekret dhe jo personelin që punon në Shtëpinë e Bardhë ose Camp David.

Pse u vendos të largohej nga Shtëpia e Bardhë?

Kafsha shtëpiake e familjes Biden u dëbua nga Shtëpia e Bardhë tetorin e kaluar një ditë pasi një anëtar i Shërbimit Sekret u shtrua në spital.

Në një incident tjetër në qershor, një kafshim i thellë në krahun e një agjenti u trajtua me qepje. Për shkak të gjakut në dhomën e Shtëpisë së Bardhë, vizitat në Krahun Lindor të Shtëpisë së Bardhë u ndërprenë për 20 minuta.

Një incident i ngjashëm që kërkonte qepje ndodhi gjithashtu në korrik me një zyrtar të Shërbimit Sekret që deklaroi në një email se ata do të duhet të bëhen krijues për të garantuar sigurinë e tyre.

Në një deklaratë nga zyra e Zonjës së Parë Jill Biden, u bë e qartë se pasi u shteruan të gjitha përpjekjet për të trajtuar problemin, u vendos që të shkonte të jetonte me të afërmit.

Një tjetër qen i familjes Major shkoi të jetonte në Delaware pasi kafshoi një agjent në 2021.