I lindur në 25 Qershor 1936, akademiku Rexhep Qosja feston sot ditëlindjen e tij të 87-të.

Urimin për ditën e shënuar, akademikut Qosja ia ka përcjellë edhe Presidenti i vendit, Bajram Begaj.

Përmes një postimi në Facebook, Begaj shkruan se Profesor Qosja është një pasuri kombëtare e mendimit të cilin e ka shprehur me shqipen plot elegancë në krijimtarinë e tij shkencore, historike, letrare, artistike dhe publicistike.

“Shumë urime për ditëlindje Akademikut Rexhep Qosja!

Profesor Qosja është një pasuri kombëtare e mendimit të cilin e ka shprehur me shqipen plot elegancë në krijimtarinë e tij shkencore, historike, letrare, artistike dhe publicistike.

Jetë të gjatë e të lumtur Profesor”, shkruan Begaj.