Ministria e Jashtme e Rusisë tha sot se do të dëbojë nëntë diplomatë nga Finlanda, fqinji i Rusisë dhe anëtari më i ri i NATO-s, si një masë hakmarrëse.

Ministria tha se kishte thirrur ambasadorin finlandez për të dhënë shpjegime ndaj asaj që e përshkroi si qëndrim anti-rus të Helsinkit.

Finlanda njoftoi muajin e kaluar se do të dëbonte nëntë diplomatë rusë, duke i akuzuar ata se punonin në misionet e inteligjencës.