Një vajzë nga Alabama, e cila pranoi se kishte sajuar rrëmbimin e saj, është akuzuar për mashtrim.

Carlee Russell, 25 vjeç, përballet me dy akuza: një për raportim të rremë tek organet e zbatimit të ligjit dhe një tjetër për raportim të rremë të një incidenti.

Më 13 korrik, Russell telefonoi policinë dhe pretendoi se kishte ndaluar makinën kur pa një fëmijë të vogël që ecte në anën e autostradës. Pas kësaj, tha ajo, një burrë doli nga pemët, i lidhi sytë, e hipi në një kamion dhe e mbajti peng, thanë hetuesit javën e kaluar. Ajo pretendoi se ishte rrëmbyer për 49 orë dhe përfundimisht arriti të shpëtonte duke vrapuar nëpër pyll për në shtëpinë e saj, sipas policisë.

Të hënën e kaluar ajo pranoi në një deklaratë të lëshuar përmes avokatit të saj se e kishte sajuar të gjithë historinë.

Në një konferencë shtypi të premten, Departamenti i Policisë Hoover tha se Russell ishte kthyer atë ditë dhe ishte liruar me kusht pas një pagese prej 2,000 dollarësh.

“Vendimet e saj atë natë krijuan panik dhe alarm për qytetarët e qytetit tonë dhe madje edhe në mbarë vendin, pasi shqetësimi u rrit se një rrëmbyes ishte në liri,” tha shefi i policisë Hoover, Nicholas Derzis.

Ai shtoi se historia e saj “hapi plagë” për ata, të dashurit e të cilëve ishin viktima të vërteta të rrëmbimeve.

Të hënën, policia lexoi një deklaratë nga avokatja e Russell, Emory Anthony, duke thënë se ajo nuk ishte rrëmbyer dhe as nuk pa një fëmijë në anë të rrugës. Ajo tha se Russell nuk u largua nga qyteti gjatë orëve të rrëmbimit të dyshuar.

Ajo mund të përballet me një vit burg dhe një gjobë prej 6,000 dollarësh nëse shpallet fajtore.