Avokatët e ish zv kryeminsitrit Arben Ahmetaj, Ardian Vishaj, Henrik Ligori dhe te ish bashkeshortes së tij, kanë bërë rekurs në Gjykatën e Lartë për sa i përket sekuestros së vilës në Palasë.

Bashkë me avokatët e Ahmetajt, kërkeses i eshte bashkangjitur edhe  avokati i shtetases zviceriane në emër të së cilës ndodhet prona në Palasë.

Bëhet fjalë për urdhërin numër 62 të gjykaktës se posaçme të Apelit dhe vendimit numër 137 të Gjykatës së Posacme të Shkallës së parë.

Avokatët e quajnë te padrejtë që të sekuestrohet një pronë që nuk është në pronësi të Ahmetajt dhe as e ish bashkëshortes së tij që pretendon që e ka pasur thjeshtë në përdorim.