Autoritetet amerikane janë të vetëdijshme për të gjitha mesazhet kryesore të Vladimir Putinit, por aktualisht nuk ka as dëshirë dhe as vullnet politik për të zhvilluar negociata nga ana e SHBA-së, ka deklaruar zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

“Autoritetet amerikane janë të vetëdijshme për pozicionin tonë, ata janë të vetëdijshëm për të gjitha mesazhet kryesore të Putinit,” tha Peskov, duke iu përgjigjur një pyetjeje nëse intervista e Putinit për Tucker Carlson do të ndihmojë në përcjelljen e qëndrimit të Moskës në Uashington.

“Ata janë të vetëdijshëm se si ai trajton çështje të ndryshme dhe çfarë ai bën. Kjo nuk është një çështje dijeje, por një çështje dëshire. Një dëshirë për të bërë diçka për të hyrë në rrugën e negociatave. Deri më tani, ne nuk kemi ka regjistruar një dëshirë dhe vullnet të tillë në SHBA”, nënvizoi Peskov.

Intervista e Putinit për Tucker Carlson u publikua më 9 shkurt. Një pjesë e rëndësishme e bisedës dy-orëshe iu kushtua konfliktit të Ukrainës, marrëdhënieve të Rusisë me SHBA-në, NATO-n dhe Perëndimin në përgjithësi.