Shtetet e Bashkuara shpresojnë se armëpushimi në Gaza mund të zgjatet, u tha gazetarëve sot ambasadorja e SHBA në OKB Linda Thomas-Greenfield.

“Ne jemi optimistë se armëpushimi mund të zgjatet,” tha Thomas-Greenfield.

“Gjithçka është në duart e Hamasit. Izraelitët kanë thënë se nëse (Hamasi) vazhdon të lirojë 10 pengje në ditë , ata do të zgjaten me një ditë. Pra (gjithçka) është me të vërtetë në duart e tyre. Por unë mendoj se ka një mundësia e kësaj dhe ne jemi duke punuar intensivisht për vazhdimin e marrëveshjes”, ka shtuar ajo.