Shtatë shqiptarë të moshës 26 deri në 43 vjeç, kanë rënë në prangat e policisë spanjolle si autorë të dyshuar të të paktën katër krimeve të vjedhjeve në shtëpi, të kryera javën e kaluar në qytetet Palomares del Campo, Huete dhe Tinajas.

Treguesi i parë i pranisë së një qelize të grupit kriminal ka qenë identifikimi i njërit prej mjeteve të përdorura. Falë një hetimi të shpejtë, se automjeti në fjalë mund të ndodhej në një zonë të Toledos, çoi në verifikimin se autorët e dyshuar po qëndronin në një shtëpi rurale në komunën e Cedillo del Condado.
Sipas policisë spanjolle bëhet fjalë për një grup të organizuar, krejtësisht hierarkik dhe me një shkallë të lartë specializimi, i cili krijon një qendër operacioni përkohësisht, në akomodime rurale me qira, në provinca të ndryshme nga ajo ku operon, por afër në distancë.

Nga baza logjistike dhe duke përdorur mjete me fuqi të lartë, ata lëvizin drejt qyteteve të vogla, jashtë rrugëve kryesore, por pranë autostradave, gjë që u mundëson, në rast nevoje, një arratisje të menjëhershme, duke mos hezituar të sulmojnë ndonjë pengesë. Në momentin e kryerjes së akteve, ata komunikojnë nëpërmjet celularëve dhe pajisjeve të radiofrekuencës. Përveç kësaj, ata përdorën pajisje teknike shumë të specializuara, gjë që dëshmon profesionalizimin e grupit kriminal të çmontuar. Pas lokalizimit të pronës ku do të veprojnë, dy prej tyre kryejnë grabitjen, ndërsa të tjerët kryejnë punën e vëzhgimit dhe sigurojnë arratisjen.
Gjatë operacionit policor u gjetën më shumë se 7500 euro cash, bizhuteri etj. U sekuestrua një automjet i përdorur në grabitjen e Palomares del Campo, së bashku me dy makina të tjera pasagjerësh të përdorur nga të dyshuarit.

Gjithashtu janë gjetur edhe 200 gramë marijuanë. Hetimet vazhdojnë, duke mos përjashtuar arrestime të reja dhe përfshirje të mundshme të këtij grupi kriminal në më shumë vepra kriminale të kryera në krahina të tjera.