Ishulli që u formua pas shpërthimit të një vullkani nënujor në Oqeanin Paqësor, rreth 1200 kilometra në jug të Tokios, aktualisht po pëson rritje të konsiderueshme.

Në vetëm pesëmbëdhjetë ditë ai u zgjerua me rreth 50 metra, duke marrë një formë të veçantë V.

Imazhet e jashtëzakonshme të marra nëpërmjet pamjeve infra të kuqe nga një dron dhe të shpërndara në faqen e Rojës Bregdetare Japoneze në Twitter, nxjerrin në pah fuqinë e shpërthimit të vazhdueshëm në brigjet e Iwo Jima, në arkipelagun Ogasawara.