Principata e Monakos është tronditur nga lajmet se Princesha Charlene ka punësuar emigrantë të paligjshëm për më pak se 90 paund në ditë (një pagesë shumë e ulët për koston e jetesës në Monako), ndërsa pagesa e saj për shpenzimet personale është rritur në më shumë se 1 milion paund në vit.

Pretendimet u bënë ish-kontabilisti i Princit Albert, Claude Palmero, i cili ishte në krye të financave të pallatit për më shumë se dy dekada, por dha dorëheqjen në korrik pasi u vu në shënjestër të një faqe interneti për skandal korrupsioni.

“Fletoret e tij sekrete” që detajojnë shpenzimet e familjes mbretërore të Monakos tani janë ndarë me gazetën franceze Le Monde dhe ka dalë se Palmero ishte veçanërisht i shqetësuar për “emigrantët e paligjshëm” të punësuar nga princesha.

Sipas Le Monde, i cili kishte akses në fletoret e ish-menaxherit të financave të principatës, Claude Palmero, ai përmbante referenca për pagesat sekrete nga princi.

Alberti duket të jetë shumë bujar, veçanërisht me gratë në jetën e tij. Ashtu si gruaja e tij, princesha Charlene, por edhe ish-zonja e tij, e cila vazhdoi të përfitonte nga bujaria e tij, si dhe dy fëmijët që kishte jashtë martese para se të takonte Charlene, e cila duket se nuk ishte në dijeni të këtyre pagesave, sipas gazetës franceze.

Zbulimet janë tmerrësisht të dëmshme për Albertin, pasi e përshkruajnë atë si një monark të dobët që po ‘tërhiqet zvarrë’ nga gratë në jetën e tij, duke përfshirë dy motrat e tij, Princeshën Stephanie, 58 vjeç, dhe Princeshën Caroline, 67 vjeç.

? Duhet të theksohet se Palmero u shkarkua nga Alberto për parregullsi financiare të lidhura me pallatin që u publikuan në Les Dossiers du Rocher, një faqe interneti e krijuar në mënyrë anonime.

Alberti fillimisht i injoroi akuzat, por u përgjigj kur ata arritën në televizionin francez. Princi shkarkoi Laurent Anselmi, shefin e tij të kabinetit, dhe u distancua publikisht nga Thierry Lacoste, avokati dhe miku i tij i fëmijërisë. Familja mbretërore më pas tha se kishte ngritur një padi pasi një kontroll zbuloi parregullsi në llogaritë e pallatit. Palmero ka ndërmarrë vetë veprime ligjore, duke pretenduar shkarkimin e padrejtë nga puna dhe duke pretenduar se është viktimë e ngacmimeve.