Boris Johnson ka thënë se mezi pret të dalë para deputetëve për të hetuar nëse ai me vetëdije mashtronte parlamentin kur organizonin festa gjatë pandemisë së Covid-19.

Ish-kryeministri më herët pranoi se ka mashtruar parlamentin për shkak të partisë, por këmbënguli se deklaratat e tij ishin bërë pa qëllim.

Në prag të paraqitjes së tij të mërkurën para Komisionit të Privilegjeve, ai tha: “Pres me padurim seancën e komisionit nesër.

“Besoj se provat tregojnë përfundimisht se nuk e kam mashtruar parlamentin me vetëdije. Komisioni nuk ka prodhuar asnjë copë provë për të treguar se unë kam gënjyer me qëllim”.

Johnson dhe ekipi thuhet se janë “shumë të sigurt” përpara paraqitjes së tij.

Ish-kryeministri më herët akuzoi Komitetin e Privilegjeve se e kishte tepruar në hetimin e tij nëse ai me vetëdije gënjeu deputetët.

Por komiteti u kundërpërgjigj me një deklaratë të ashpër, e cila tha se parashtresa nuk përmban “asnjë provë të re” në mbrojtjen e tij, dhe një version i mëparshëm duhej të ri-dorëzohej për shkak të “gabimeve shkrimore”.