ISHSH intensifikon inspektimet në terren, 149 gjoba e pezullime aktiviteti

13/04/2019 - 10:50

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor gjatë muajit mars ka kryer 1718 inspektime dhe 112 ri-inspektime.

Për shkeljet e gjetura ISHSH ka vendosur 149 masa administrative me gjoba e deri në pezullim të aktivitetit.

ISHSH ka marrë masën e pezullimit të aktvitetit për 8 subjekte, ndërkohë ka vendosur 26 paralajmërime.

Masat administrative janё vendosur pёr shkelje tё rregullave higjieno-sanitare, pirje të duhanit në ambiente publike, shitje të alkoolit dhe pijeve energiike për të miturit, mungesë të dokumentacionit higjeno- sanitare, mungesë të licensës për ushtrimin e aktivitetit, ngarkesë mikrobiale të ujit të pijshëm, pengim inspektimi, duke kapur vlerën e 29 710 000 lekё.

Inspektorati Shtetёror Shёndetёsor do tё vazhdojё tё kryejё inspektime tё vazhdueshme pёr tё garantuar kёrkesat ligjore nё fushёn e shёndetit publik.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Qeveria ka miratuar një projektligj, i cili parashikon shpërndarjen e pronave shtetërore tek individët.

Me mijëra besimtarë katolikë në mbarë botën festojnë sot Pashkët.

Autizmi është çrregullim neurobiologjik që veçohet me vështirësi në komunikim, ndërveprim shoqëror, sjellje të përsëritura dhe rreze të k

Për herë të parë Instituti i Shëndetit publik ka prezantuar Raportin Kombëtar mbi Sëmundjet jo të Transmetueshme, të cilat përbëjnë 70% t

Sot në emisionin “Me Zemër të Hapur” në News 24 u rrëfyen dy bashkëshortë të cilët janë bërë prindër për herë të parë në vitin 1982.

Në emisionin “Me Zemër të Hapur” në News 24, vazhdoi të trajtohej historia e çiftit të azilantëve të cilët pas divorcit e kanë kthyer mar

OBSH ka dhënë alarmin e rritjes së numrit të popullsisë që kategorizohet me aftësi ndryshe në vendin tonë.

“Mbi 280 qendra shëndetësore kanë nisur procesin e akreditimit, një proces që duhet të përmbushet nga çdo institucion shëndetësor, pë

“Stop” është ndalur në Durrës për problemin e 77-vjeçarit Shyqyri Stari.

Sot, më 17 prill 2019 “Heroi i Poppullit”, Gjeneral Leitnant Rrahman Parllaku mbush 100 vjet jetë.